Voor wie

Stress, burn-out en andere klachten

Heel simpel gezegd kun je bij mij terecht als je onrust ervaart in je leven. Dit kan variëren tussen niet zo lekker in je vel zitten tot het ervaren van een groot probleem.

Denk daarbij aan klachten zoals: piekeren, angst, depressie, eenzaamheid, neerslachtigheid, stress, burn-out, geen keuzes kunnen maken, slaapproblemen, verwarring over je identiteit, niet kunnen uiten van gevoelens, weinig voelen, te veel voelen, (chronische)pijnklachten, moeite met grenzen aangeven, energiegebrek, onzekerheid.

Mijn insteek is om niet alleen jouw klacht te verhelpen, maar iets in jou aan te spreken waardoor je authentiek, geïnspireerd en vol vertrouwen in het leven kan staan. Dat je kunt zeggen: Ik voel me goed.

Veel nadenken

Aan de basis van dit soort klachten zie ik vaak een patroon van veel nadenken, dit gebeurt bewust en onbewust. Of anders gezegd: ‘veel in je hoofd zitten’. Hoewel het bijna normaal lijkt in de tijd waarin we leven is het gevolg dat veel problemen zo in stand worden gehouden of  verergeren. Zowel je lichaam als je geest komen zo niet meer echt tot rust.

Therapie

Mijn methode richt zich er op om meer contact te krijgen met je lijf en gevoel. Daarnaast draag ik een techniek over om meer grip te krijgen op je denken. Doordat je zo een rustpunt leert vinden in zowel je lichaam als je geest wordt je denken functioneler en hervind je de vrijheid om zelf te bepalen wanneer je wil nadenken, en wanneer niet. Je krijgt meer lichaamsgevoel waardoor je beter in je vel zit. Dit vormt de basis voor meer zelfvertrouwen, authenticiteit, rust, en een heldere geest.

Geen voorkennis nodig

Je hebt geen enkele voorkennis nodig om dit rustpunt te vinden. Daarnaast is mijn manier van werken ook geschikt als je wel al veel over zichzelf hebt uitgezocht, maar toch het gevoel behoudt dat er meer te vinden is. Door het vergroten van je lichaamsgevoel kan er namelijk een wezenlijk deel van jezelf aangesproken worden waar het rationele verstand niet bij kan. Juist op dit vlak is er rust, eigenheid en draagkracht te vinden.

Iedereen is welkom, ongeacht je (culturele) achtergrond, gender, geloofsovertuiging, seksuele geaardheid -of je zoektocht daarin-, etc.  Je kunt langskomen omdat je bepaalde klachten of vragen hebt, of simpelweg om je verder te ontwikkelen. Mijn praktijk bevindt zich in Nijmegen.

Specialismen

Met Het Open Midden wil ik er zijn voor iedereen die zich aangesproken voelt door mijn werkwijze. Ik heb daarnaast ook specialistische kennis en ervaring met betrekking tot verschillende diagnoses. Heb je daar vragen over, neem dan vrijblijvend contact met mij op.

Een probleem kent vaak een gecombineerde oorzaak. Als ik de indruk krijg dat een andere behandeling een goede aanvulling zou zijn of er een beter alternatief is, dan laat ik je dat weten.